Skip links

Spray Tanning

Door Marc Inbane @Med-Clinic Delizia

Med Clinic kiest voor Tanning

Wij doen er alles aan om u te helpen uw huid gezond en jong te houden?

tanning before after antwerp
Tanning spray behandeling

Snel en veilig bruin worden

Er komt geen zon(nebank) aan te pas. Deze Tanning methode is volkomen veilig en heeft geen bijwerkingen. Met behulp van een Spraypistool wordt een tanning-lotion verneveld, die na een paar uur voor een opzienbarend resultaat zorgt. Bruin worden is nu voor iedereen mogelijk. U kan kiezen voor het sprayen van het hele lichaam of een bepaalde zone, bijvoorbeeld het gelaat.

Producten van Marc Inbane

De producten van Marc Inbane geven je het hele jaar door een natuurlijke, stralende, gebronsde teint. Door het drukke leven van veel mensen en het beperkte aantal Zonne-uren in eigen land is het voor veel mensen lastig om die stralende en gezonde teint te realiseren. Gelukkig brengen de producten van Marc Inbane hier verandering in, dankzij de Bruiningsproducten van dit luxemerk kunnen we nu ook zonder zon deze gebruinde, stralende look creëren. Marc Inbane is het perfecte alternatief voor de schadelijke UV-straling van de zon en zonnebanken.

Gun je huid het allerbeste.

Verwen jezelf met de luxe producten van Marc Inbane .
Tanning behandeling antwerpen

HOE GAAN WE TE WERK?

Intake gesprek

Voorafgaand aan de behandeling zorgt onze specialiste voor een kort intakegesprek waarbij we de behandeling mondeling toelichten en nagaan of de behandeling past bij uw wensen.

Waar moet je op letten voor de behandeling?

Het resultaat is heel sterk afhankelijk van de voorbereiding die je thuis zelf doet en lees daarom heel aandachtig onderstaande raadgevingen zodat je resultaat optimaal kan zijn.

Scrubben

Scrub de avond voordien de huid met een zachte peeling zonder olie. Ons advies is om je huid over je hele lichaam licht te scrubben 24 uur voordat je een spray tan behandeling ondergaat. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanning vloeistof. Gebruik voor het scrubben een scrub die geen olie bevat en gebruik na het douchen geen bodylotions, crèmes of andere producten zoals parfum en- of deodorant.

Epileren

Verwijder ongewenste haargroei 24 uur voor de behandeling. Je kan tot 24 uur voor een spray tan behandeling je lichaam nog scheren of harsen. Scheer dus niet op de dag zelf, het kan zijn dat je huid daarna te gevoelig wordt voor de spray.
Tip: kies voor een suikerontharing de dag ervoor, dan is je huid niet alleen onthaard maar ook gescrubd.

Douchen

Mag douchen vlak voor de behandeling? Wacht een uurtje met een spray tan behandeling wanneer je gedoucht, gezwommen of gesport hebt. De natuurlijke kleurstoffen in DHA hechten zich beter aan een licht zure huid.

Make up, lotions, ...

Draag geen make up, lotions, parfums of deodoranten vóór de behandeling. Het is noodzakelijk om alle make up, cosmetica en deodorant grondig te verwijderen, voordat je een spray tan behandeling neemt. Een lippenstift, mascara of eyeliner is geen probleem. Tevens mag je gerust nagellak dragen tijdens de behandeling.

Waar moet je op letten na de behandeling?

Het is ook heel belangrijk om na de spray tan de juiste raadgevingen op te volgen.
Lees deze heel aandachtig hieronder zodat je resultaat optimaal kan zijn.

 • Voorzie donkere losse kledij voor na de behandeling
 • Wacht 4u of 8u alvorens te douchen of intensief te transpireren (bvb sporten)
 • Gebruik een PH-neutrale zeep om de huid te reinigen en DEP DROOG. Niet wrijven!
 • Neem een douche en vermijd lange, warme baden, spa’s, sauna’s of chloorhoudend water, ze verbleken de kleur
 • Houd de huid gehydrateerd om de levensduur van je Spraytan te verlengen;
 • Herhaling: als de teint bijna vervaagd is kun je met een volgende spray tan behandeling een top-up opbouwen waarbij de teint telkens langer mooi blijft. Wanneer je regelmatig (2x per maand) een spray tan behandeling ondergaat, zal dit helpen om de kleur te verdiepen en om de duur van de teint te verlengen. Na elke top-up zal het resultaat iets beter worden en langer blijven zitten, alhoewel dit uiteraard verschilt per huidtype.

Meest gestelde vragen bij Tanning behandeling.

Ga de eerste drie uur nog niet sporten of douchen. De zelfbruiner heeft namelijk nog de tijd nodig om goed in te werken op je huid.

 • Draag loszittende kleding
 • Geen make-up voor de eerste uren na de Spray Tan behalve lipstick en mascara
 • Niet sporten tot 6 uur na de Spray Tan

Het antwoord is JA! We krijgen vaak de vraag gesteld of je mét een Spraytan op, nog steeds in de zon mag. Dat mag zeker. Je wordt ook gewoon bruin van de zon met een Spraytanning op.

Gemiddeld vervaagt de spray tan na 7 – 9 dagen, de oorzaak hiervan is de natuurlijke afschilfering van de huid. Door de huid goed voor te bereiden en tussendoor te blijven verzorgen, maak je optimaal gebruik van de duur van de zelfbruiner spray. Hiervoor bieden we u ook de na-verzorgingsproducten zelf aan.

Waarom olievrij scrubben wordt aangeraden voordat je een Spraytan behandleing? Oliën in een scrubproduct laten een filmpje achter op de huid waardoor de Spraytan vloeistof niet goed kan hechten en in de huid zal worden opgenomen. Het meest optimale resultaat bekomen we na een scrub. Het gezicht, hals en decolleté zullen we steeds ter plaatse scrubben.

Dit is niet voor elk merk zo! Maar met Marc Inbane spraytan kan het wel, het is wel belangrijk dat je 3 tot 4 uur wacht nadat je de tanning spray of tanning mousse hebt aangebracht. De tanning heeft een aantal uren de tijd nodig om volledig te ontwikkelen.

Tanning prijzen

Onze prijzen zijn inclusief btw.

 • Spraytan gehele lichaam 59
 • Spraytan benen 35
 • Spraytan bovenlichaam 35
 • Spraytan gezicht, hals en decolleté 29
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.